AVEVE, de sterkste partner voor uw bedrijf

Actueel

Huidige artikelen | Archieven | Zoek

Noodbestrijding plaag in aardappelen - 10 juni 2014

De zware onweers- en hagelbuien van afgelopen dagen hebben in een aantal regio’s zeer zware schade aangericht in het veld. Er zijn verschillende aardappelvelden waar de stengels door de hagelbuien vlak boven de grond afgebroken zijn. Ondanks dat deze gewassen vaak net in het stadium bloei zouden komen, kunnen ze zich nog behoorlijk goed herstellen. Een andere teelt inzaaien zal hier normaal niet aan de orde zijn.

   

 

 

 

 

 

Een groter probleem dat zich in deze velden stelt is dat de planten door de schade aan het blad of de stengels zeer vatbaar zijn voor infecties van Phytophthora. Een zeer goede bescherming tegen Phytophthora is dan ook absoluut noodzakelijk. Hou de intervallen in deze velden beperkt tot 3-5 dagen.

Om plaagaantastingen curatief opnieuw onder controle te krijgen werk je beste op verschillende fronten in op de cyclus van Phytophthora. We adviseren daarom om meerdere middelen te mengen met verschillende werkingswijzen. Cymopur is het uitgelezen product om te combineren met Infinito of Ranman Top. Cymopur heeft immers de beste terugwerkende kracht na infectiemomenten. De terugwerking is echter beperkt tot 48 uur na infectie (vlekken worden meestal pas zichtbaar 3-7 dagen na infectie). Ranman Top en Infinito zullen op hun beurt de cyclus op andere plaatsen aanvallen zodat een zo sterk mogelijk resultaat kan behaald worden. Heel belangrijk hierbij is dat er met een zeer kort interval (3 - 4 dagen) gewerkt wordt tussen de bespuitingen.

Voor een advies op maat neem je best contact met je AVEVE-zaakvoerder.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor het gebruik eerst het etiket en de productinformatie.