AVEVE, de sterkste partner voor uw bedrijf

Actueel

Huidige artikelen | Archieven | Zoek

Veldwerkzaamheden bieten - 25 juli 2014

Fungicidebehandeling

Nu de bieten volop aan het dikken zijn moeten we ervoor zorgen dat het zonlicht optimaal benut wordt door de plant. Ziektes zoals witziekte, cercospora, ramularia en roest kunnen het blad en de wortel aantasten zodat de opbrengst sterk achteruitgaat.

 

 

 

 

 

 

We adviseren daarom op tijd te behandelen zodat deze ziektes niet uw volledig bietenveld aantasten. In normale jaren behandelen we begin augustus. Toch zijn er in juli al waarnemingen gebeurd waarbij de schadedrempel werd overschreden. Behandel dus tijdig met ARMURE. ARMURE heeft een uitstekende werking tegen zowel witziekte, roest, ramularia en cercospora. Bovendien bleek uit recent onderzoek dat AMURE het beste netto financieel resultaat geeft. (zie grafiek hieronder)

Daarom adviseren we:                     ARMURE 0,7L/ha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bladvoeding

Aangezien de bieten in volle productie zitten hebben ze een grote behoefte aan nutriënten. Aan de hoofdelementen (N-P-K) wordt meestal genoeg aandacht besteed. Sporenelementen daarentegen durft men nog al eens overslaan. Toch zijn deze van cruciaal belang voor een goede ontwikkeling van de plant. YaraVita Brassitrel PRO is zodanig samengesteld dat het de bieten voorziet van de belangrijkste sporenelementen die bovendien rechtstreeks worden opgenomen via het blad. Bovendien is YaraVita Brassitrel PRO perfect mengbaar met ARMURE

Boor: voorkomt hartrot, en een inwendige bruine rand.

Calcium: zorgt voor een stevige celstructuur waardoor waterbenutting tijdens het groeiseizoen efficiënter is de bewaring na oogst beter is.

Magnesium: zorgt voor bladgroen waardoor licht beter benut wordt en meer suikers worden aangemaakt.

Mangaan: belangrijk voor fotosynthese, ademhaling, en aanmaak van lignine waardoor de plant een beter weerstand heeft tegen ziektes.

Molybdeen: speelt een belangrijke rol bij de opname van stikstof en de eiwitvorming.