AVEVE, de sterkste partner voor uw bedrijf

Actueel

Huidige artikelen | Archieven | Zoek

Overstappen naar VLOG? Met AVEVE natuurlijk.

AVEVE vindt het belangrijk om haar klanten de mogelijkheid te bieden te kunnen voldoen aan de VLOG-voorwaarden. Hiervoor werd een compleet en sterk gamma voeders voor melkvee en geiten ontwikkeld.


De vraag naar een GMO-vrije melkstroom wordt elke dag groter.

Er beweegt heel wat in het zuivellandschap. Verschillende afzetkanalen trachten zich te onderscheiden in de markt. Het VLOG verhaal is ontstaan in Duitsland waar de wetgeving uitvloeit naar het Verband Lebensmittel ohne Gentechnik (VLOG) waarbij op het etiket van levensmiddelen duidelijk weergegeven staat of het al dan niet genetisch gemodificeerde producten bevat.  Als melkvee- en geitenhouders melk willen produceren volgens dit VLOG lastenboek, moeten ze hun dieren voeders verstrekken die geen GGO-houdende grondstoffen bevatten.

Omschakelen naar VLOG?

Bij de omschakeling naar VLOG zit vaak de grootste aanpassing in de eiwitaanvulling. Vooral het gebruik van sojaschroot staat onder druk, omwille van de rendabiliteit. Om een antwoord te kunnen bieden op de verschillende rantsoenen, beschikken we over een erg uitgebreid gamma van eiwitmixen en eiwitkernen en hebben we verschillende types voeder in het eiwitgamma.


Eerst zijn er de mixen en kernen zonder soja. In sommige hiervan gebruiken we Hipro 58 (een innovatie van Arvesta). Dit voeder is een extrudaat. Door co-extrusie van ureum en zetmeel verkrijgen we het effect van ‘slow release ureum’. Dit zorgt voor een constante en stabiele aanvoer van ammoniak in de pens. Ammoniak is de voedingsbodem voor de celwandsplitsende bacteriën in de pens. Een constante aanvoer van ammoniak staat borg voor een betere vertering van de NDF-fractie uit het rantsoen en voor een hogere productie van microbieel eiwit.


Dan zijn er de eiwitcorrectievoeders met volvette, gevlokte getoaste sojabonen. Deze unieke grondstof wordt ook zelf geproduceerd door Arvesta. Daarnaast is er een gekorrelde eiwitkern op basis van GGO-vrije soja.De omschakeling naar VLOG betekent een aanpassing van de rantsoenen. We zoeken uiteraard samen met jou naar de meest rendabele oplossing voor je bedrijf. De experten van AVEVE bekijken graag met jou op welke manier het rantsoen best aangepast wordt.

Contacteer de AVEVE voederexperten en/of AVEVE zaakvoerder voor de beste aanpak op jouw bedrijf.