AVEVE, de sterkste partner voor uw bedrijf

De vernieuwde robotmanager

Een nog betere analyse, voor nog betere melkresultaten! (27/09/2016)

In de moderne melkveehouderij komen er steeds meer data beschikbaar over de kudde en over de individuele koe. Zeker op robotbedrijven is er een schat aan informatie die ons veel kan leren over de koeien. In dit opzicht heeft AVEVE Veevoeding geïnvesteerd in een nieuw programma om de robotmelkers nog beter en efficiënter te kunnen opvolgen. Daarnaast is ook het robotgamma van AVEVE Veevoeding vernieuwd. Met 4 robotvoeders wil AVEVE de robotmelkers een voeder bezorgen dat het best bij hun rantsoen past, tegen de beste prijs.


De nieuwe robotmanager


Om een nog diepgaander advies te geven aan onze robotklanten werd onze robotmanager vernieuwd en uitgebreid. De gegevens over melkproductie, melkingen, BSK en krachtvoeropname worden gebruikt om nog een beter voedingsadvies te kunnen geven. Daarnaast wordt nu ook melksnelheid, melkduur en melk per melkbeurt uitgelezen uit de robot. Met die extra gegevens kunnen de instellingen van de robot beter geëvalueerd worden en kunnen koeien die niet meer efficiënt zijn opgespoord worden. Vooral bij een druk bezette robot zullen deze koeien de capaciteit en het rendement van de robot doen dalen.


Knipsel.PNGAl deze gegevens kunnen ook grafisch weergegeven worden, op die manier kunnen attentiekoeien nog makkelijker opgespoord worden. In de onderstaande grafiek zien we boxtijd (min/dag) uitgezet t.o.v. de dagen in lactatie. Vooral de koeien die lang gekalfd zijn mogen geen lange boxtijd hebben.
Het vernieuwde AVEVE-robotgamma


AVEVE heeft ook zijn robotvoeders aangepast naar een performanter gamma. Deze voeders hebben allemaal de specifieke eisen voor een robotgamma zoals extra pelletbinder, smakelijke grondstoffen en de toevoeging van extra biotine voor de klauwgezondheid.

VEM

GLUCO

RoboXX Excellium Start Nr. 27

1020

520

RoboXX Premium Start Nr. 26

1000

500

RoboXX Top Nr. 25

960

375

RoboXX Plus Nr. 24

930

325Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij uw AVEVE-zaakvoerder en uw commercieel verantwoordelijke.


Laatste tips

Activeer het AVEVE Hitteplan!
Beperk met het AVEVE Hitteplan de negatieve gevolgen van hittestress bij jou melkkoeien.
Vruchtbaarheid in vleesvee
Vruchtbaarheid is een belangrijk element in de rentabiliteit van een veehouderij.
De immuniteitsproef bevestigt: OmniGen boost de afweer van je veestapel!
Enkele jaren geleden lanceerde AVEVE het Essentia gamma met daarin een aantal mineraalkernen die het voedingssupplement OmniGen (OG) bevatten.