AVEVE, de sterkste partner voor uw bedrijf

Stalinstrooimiddelen

Omdat (lig)comfort belangrijk is! (15/10/2016)

Ligcomfort is erg belangrijk voor melkgevende koeien: het geeft de dieren de nodigde rust en moet het poten- en klauwenwerk zoveel mogelijk ontlasten. Goeie stalinstrooimiddelen zorgen voor beide: ze vormen een zacht ligbed, met voldoende grip en hebben ook opdrogende eigenschappen. AVEVE heeft u hierin een ruim pakket aan te bieden.

 

Het volledige aanbod van AVEVE

 


Kal-O-San: zachte kalk, goed uitstrooibaar!

Kal-O-San is een product op basis van een zachte kalk met goede absorberende eigenschappen. Gebruik Kal-O-San, eerder dan een agressieve kalk, genre Supercalco. Deze laatste kan hard inwerken op uier en spenen en is voor uzelf irriterend op de huid. Kal-O-San is, ondanks het feit dat hij vrij fijn is, niet stofferig en laat zich dus goed uitstrooien in de boxen. Kal-O-San wordt zeer veel toegepast in combinatie met houtzaagsel (zelfs op koematrassen als het op het opdrogend effect aankomt).

Houtzaagsel: voorkom wondjes en ziektes

Het zaagsel dat u via AVEVE bekomt is 100% van zacht en blank hout (populieren (lichtvochtig zaagsel) of dennen (droog zaagsel)) en goed opgezuiverd. Neem hierin geen risico en ga voor eerste keuze wit zaagsel. Het wordt aangeboden in persbaaltjes of in bulk (per container of walking floor).

Gemalen tarwestro: vermindert het mestvolume

Gemalen tarwestro is nieuw in het AVEVE-pakket. Van tarwestro is geweten dat het zeer goed absorbeert, zeer snel wordt omgezet en het mestvolume doet dalen. Tarwestro wordt enkel in persbaaltjes aangeboden.

Oriasec: absorberende topper, aan een zeer voordelige prijs!

Bij hoogproductieve koeien is het aangewezen om een super absorberend product in te zetten. AVEVE heeft daarvoor het product Oriasec in zijn gamma. Dit absorbeert tot 2x zijn gewicht in water (dus 200 % absorberend vermogen) waardoor de koeien toch droog in de box kunnen staan/liggen. In zijn segment is het, tot nader bericht, ook nog eens het meest goedkope middel.

 

 

Bovenstaand aanbod kan u ook terugvinden in onze folder Dier- en stalhygiëne.

Voor meer info kan u ook steeds terecht bij uw AVEVE-zaakvoerder! Hij zoekt graag met u naar een oplossing op maat van uw bedrijf!

Laatste tips

Larviciden
Vermijd ziekte overdracht en stress door vliegen door preventief te handelen!
Mistral houdt je stal schoon!
Minder ziekteproblemen door een droog en hygiënisch milieu met Mistral!
Mistral houdt je stal schoon!
Minder ziekteproblemen door een droog en hygiënisch milieu met Mistral!