AVEVE, de sterkste partner voor uw bedrijf

Mistral houdt je stal schoon!

Minder ziekteproblemen door een droog en hygiënisch milieu met Mistral! (17/01/2018)

Een vochtige omgeving is een voedingsbodem voor bacteriën. Het aanbrengen van Mistral ­ een gemicroniseerd kleipoeder met een hoog waterabsorberend vermogen ­ op de rooster en ligplaats zorgt voor een droge en hygiënische omgeving.

 • In de kraamstal zorgt Mistral ervoor dat pasgeboren biggen snel opdrogen en dus minder warmte verliezen. Naast de toepassing op het ligbed adviseren wij ook om de biggen dadelijk na de geboorte in een emmer Mistral te dopen. De biggen zullen vitaler worden en veel sneller biest opnemen met lagere biggenuitval tot gevolg. In het biggennest zorgt Mistral voor een daling van het aantal ziektekiemen wat zal leiden tot 5 keer minder diarreeproblemen.


 • In de dekstal wordt Mistral van 3 dagen voor tot 3 dagen na de inseminatie rijkelijk verdeeld op ligbed en rooster. Het zal witvuilen voorkomen en de bevruchtingsresultaten verhogen.


 • Door in de opstalling van de drachtige zeugen regelmatig (wekelijks) de roosters in te strooien met Mistral zullen er minder klauw­ en pootproblemen voorkomen bij de in groep gehuisveste zeugen.


 • In de biggenbatterij kan Mistral ingezet worden door de rooster in te strooien voordat de gespeende biggen toekomen. Het zorgt naast een droog en hygiënisch milieu ervoor dat biggen warmer blijven, de vechtwondjes sneller opdrogen en genezen en alle biggen een zelfde geur meedragen waardoor er minder agressie optreedt.


 • Bij beginnende agressie in biggen­ en vleesvarkensstal kan men in het hok waar agressie optreedt de dieren bestrooien met Mistral waardoor wondjes sneller opdrogen en agressie kan stoppen.

  In de folder Dier­ en stalhygiëne vind je ons volledige aanbod stalinstrooimiddelen!

  Mistral vind je ook terug in onze Promofolder veehouderijproducten. Deze promoacties lopen nog tot 24 februari 2018!

  Voor advies en toepassing op maat van uw bedrijf, kan je steeds je AVEVE­zaakvoerder of commercieel verantwoordelijke varkens contacteren!
Laatste tips

Proper drinkwater maximaliseert je productcijfers!
De kwaliteit van je drinkwater is rechtstreeks in verband te brengen met je productiecijfers.
Een correcte ratten-/muizenbestrijding vraagt een aantal aandachtspunten!
Ratten en muizen zijn van de meest voorkomende diersoorten op aarde. Om ze efficiënt te kunnen bestrijden is het belangrijk te weten hoe ze leven.
Problemen tijdens het uitkuilen?
Vind hier onze tips om problemen tijdens het uitkuilen te vermijden en verhelpen!