AVEVE, de sterkste partner voor uw bedrijf

Een correcte ratten-/muizenbestrijding vraagt een aantal aandachtspunten!

Ratten en muizen zijn van de meest voorkomende diersoorten op aarde. Om ze efficiënt te kunnen bestrijden is het belangrijk te weten hoe ze leven. (09/11/2018)

Ratten en muizen zijn van de  meest voorkomende diersoorten op aarde. Om ze efficiënt te kunnen bestrijden is het belangrijk te weten hoe ze leven. Het belangrijkste zintuig van een rat en een muis is de tastzin, het zicht daarentegen is veel minder ontwikkeld. Dat is de reden waarom ratten en muizen een vast looppatroon ontwikkelen. Het is belangrijk om het looppatroon te kennen als onderdeel van de bestrijding.

 

Het zijn alleseters, maar ze zijn “neofoob”, dit wil zeggen dat ze niet zo snel nieuwe voedselbronnen gaan gebruiken, dit is de reden waarom het soms een drietal dagen kan duren vooraleer ze aan een nieuw gelegd lokaas komen.

 

De bestrijding

Het komt er vooral op aan om goed te kijken waar de ratten uitkomen en waar ze naartoe vluchten. Het is absoluut belangrijk het lokaas op deze wegen te leggen. Om te voorkomen dat de ratten je stal binnen komen, is het belangrijk de bestrijding buiten de stal op te starten. Een eerste belangrijk punt hierin is, zorg dat er zo weinig mogelijk schuilplaatsen zijn in de buurt van de stal. Ruim je erf dus zo proper mogelijk op!

 

Gebruik verschillende soorten rodenticiden (haver, granen, pasta’s,…), een combinatie heeft altijd een beter werking! Plaats de rodenticiden in lokaasdozen. Als een rat op haar gemak kan eten, zal ze meer vergif opnemen. Maak indien mogelijk het vergif vast, een rat heeft steeds de drang om voedsel mee naar haar nest te nemen. Naast rodenticiden is ook het gebruik van vallen aan te raden. Plaats altijd meerdere vallen bij elkaar, zo voorkom je dat de rat of muis rond om de val heen loopt of eroverheen springt. Reinig de vallen ook op regelmatige tijdstippen, de reukzin van een rat is niet te onderschatten.

 
rodenticiden

Er bestaan vele soorten rattenvergif. Het werkend bestanddeel is een bloedverdunnend middel dat pas een tijd na de inname begint te werken. Zorg er steeds voor dat je de nodige veiligheidsvoorzieningen treft bij het werken met vergif : gebruik steeds handschoenen en was je handen na elk gebruik. Als het rattenvergif is verdwenen vul je het opnieuw aan met nieuw rattenvergif. Zolang het rattenvergif verdwijnt zijn er ratten die het vergif opeten en sterven !

 

AVEVE biedt jou een compleet gamma aan rodenticiden op basis van verschillende lokaasvormen (pasta, volle granen, graanmengelingen, geplette haver, …) en met verschillende actieve stoffen aan om een oplossing te bieden voor elk ongedierteprobleem

Bekijk ook zeker onze folder over rodenticiden.

 

Aandacht! Gebruik biociden veilig. Lees voor het gebruik eerst het etiket en de productinformatie!


Laatste tips

Proper drinkwater maximaliseert je productcijfers!
De kwaliteit van je drinkwater is rechtstreeks in verband te brengen met je productiecijfers.
Problemen tijdens het uitkuilen?
Vind hier onze tips om problemen tijdens het uitkuilen te vermijden en verhelpen!
Larviciden
Vermijd ziekte overdracht en stress door vliegen door preventief te handelen!