AVEVE, de sterkste partner voor uw bedrijf

Proper drinkwater maximaliseert je productcijfers!

De kwaliteit van je drinkwater is rechtstreeks in verband te brengen met je productiecijfers. (11/12/2018)

Bij het optimaliseren van productiecijfers, wordt vaak zeer nauwkeurig naar de samenstelling van het voeder gekeken. Dit is inderdaad één van de zaken die hier effect op heeft, maar het drinkwater van de dieren wordt hierin nog al te vaak vergeten. Ook de kwaliteit van je drinkwater is rechtstreeks in verband te brengen met je productiecijfers.


Er zijn 2 aspecten waar je aan kan denken als we het over een drinkwaterinstallatie hebben.

1. Reinigen van de drinkwaterinstallatie:

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de leidingen proper zijn, door de biofilm aan de binnenkant van de leidingen te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je water minder bacteriën zal bevatten als het bij de dieren aankomt.


Om dit te verwezenlijken biedt AVEVE je de Hydro pur aan. Dit is een product op basis van 50% gestabiliseerd waterstofperoxide dat zowel in leegstand als tijdens een ronde op de leidingen gezet kan worden.

Klik hier voor de productfiche van Hydro Pur!


Als je met clostridium problemen te kampen hebt, is het aan te raden om over te stappen naar de Cid 2000 Aqua. Dit product, wat een mengsel is van perazijnzuur en waterstofperoxide, heeft een bewezen werking tegen clostridium.


Klik hier voor de folder van Cid 2000 Aqua!


2. Aanzuren van je drinkwater:

Als je leidingen proper zijn, kan je met een volgende stap starten. Het is dan aangewezen om je drinkwater aan te zuren. Wij raden in de meeste gevallen ACS Complete aan, je begint met aanzuren in de kraamstal. Door aan te zuren, zie je een duidelijk hogere melkgift bij de zeugen waardoor je de biggen zwaarder speent. Je gaat door met aanzuren gedurende de hele batterijperiode. ACS Complete bevat essentiële oliën die een bewezen werking hebben op de darmwand en de werking van zuren versterken. Door ACS Complete gedurende deze periode te gebruiken, zien we een gemiddeld meergewicht op slachtleeftijd van 3 kg, wat de investering direct terugbetaalt. Probeer het zelf!


Bekijk hier de productfiche van ACS Complete!

succes!

Laatste tips

Een correcte ratten-/muizenbestrijding vraagt een aantal aandachtspunten!
Ratten en muizen zijn van de meest voorkomende diersoorten op aarde. Om ze efficiënt te kunnen bestrijden is het belangrijk te weten hoe ze leven.
Problemen tijdens het uitkuilen?
Vind hier onze tips om problemen tijdens het uitkuilen te vermijden en verhelpen!
Larviciden
Vermijd ziekte overdracht en stress door vliegen door preventief te handelen!