Banner Geiten

Aveve geitenvoer voor melkgeiten

Wat geef je geiten best te eten? Geiten staan dan wel bekend als alleseters, ze zijn in de praktijk best kieskeurig. Met Capra geitenvoer van AVEVE voeder jij je geiten optimaal, voor het beste rendement.

Ruw- en krachtvoer voor geiten

Geiten zijn geen echte grazers als schapen of koeien, ze eten alleen wat ze lekker vinden. Een smakelijk geitenvoer is dus essentieel.

Net als bij andere herkauwers, moet het rantsoen hoofdzakelijk bestaan uit ruwvoer. Geiten hebben vier magen en vezelrijke voeding is belangrijk voor een goede werking van de pens. Bovendien stimuleert ruwvoer het herkauwen en de speekselaanmaak, die op zijn beurt maagzuur voorkomt. Zorg wel voor schoon en vers voer. Gras of hooi dat besmeurd is of muf ruikt zullen ze niet eten.

Omdat geiten energieke dieren zijn, hebben ze ook nood aan krachtvoer. Ze klimmen graag overal op en spelen veel met hun soortgenoten. Vooral voor lammeren en drachtige geiten is extra krachtvoer onmisbaar. Tijdens de dracht helpen de extra voedingsstoffen onze lammeren groeien en daarna kunnen de smakelijke korrels gebruikt worden om lammeren te laten overschakelen van melk naar vaste voeding.

Geitenvoer voor zwangere geiten

De draagtijd van een geit kan tot 152 dag duren. Vooral in de tweede helft van de dracht moet men het geitenvoer in het oog houden. Als er meerdere lammeren in aantocht zijn, zet de baarmoeder uit ten koste van de pens. De geit heeft dan minder honger en zal minder eten. Zorg daarom voor voldoende beweging en een energierijk geitenvoer. Extra krachtvoer bevordert de groei van de ongeboren lammeren en kan een slepende melkziekte voorkomen.

In de winter is het van extra belang om naast ruwvoer ook krachtvoer voor geiten te voorzien. Wintervoer dient het tekort aan gras op te vangen. Geitenvoer kopen voor de winter aanbreekt, is dus aangeraden.

Opfokvoer: geitenvoer voor lammeren

Deze voeding voor geiten bevat een melkpoeder dat door toevoeging van etherische oliën extra veilig is en zorgt voor een goede darmflora.

182 Korrel voor melkgeiten

Voor een goede start kun je kiezen voor een opfokkorrel. Deze geitenkorrel bevat mineralen, sporenelementen en is extra veilig dankzij een uitgebreid aminozurenpatroon. Voor een vlotte opname is deze opfokkorrel extra smakelijk.

Productievoer: geitenvoer voor melkgeiten

De ingrediënten voor dit geitenvoer worden zeer zorgvuldig geselecteerd voor een uitmuntende korrelkwaliteit en smakelijkheid. Door gebruik te maken van de energierijke startkorrel, verhoog je het aandeel glucogene energie voor een verbeterde vruchtbaarheid en gezondheid. De nieuw ontwikkelde productiekorrel verhoogt de persistentie en zorgt voor een maximaal rendement op de melkproductie.

Correctievoer

Dit geitenvoer heeft een duidelijk sturend effect op de afbraaksnelheid van de eiwitfractie en is zowel te verkrijgen in mix, als in korrel. Tevens biedt AVEVE ook mineralenmengsels specifiek op maat van jouw bedrijf.

Download de folder

Folder Capra Geitenvoeders
pdf, 2.49MB
Download

Aveve BV
Aarschotsesteenweg 80,
3012 Wilsele (Leuven)
BTW BE 0403.552.464
RPR Leuven
agrarisch@aveve.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta