Banner schapen

Winstgevend schapen houden met AVEVE schapenvoer.

Geïnteresseerd in schapen houden? AVEVE heeft sinds kort een nieuw gamma schapenvoer, waarmee je ongetwijfeld je rendement kunt verhogen. Dit bulkassortiment bestaat uit allround schapenvoer, groeivoer, afmestvoer en een lactatievoer. Ook het zakgoedgamma van Aveve is volledig vernieuwd.

Wat eten schapen?

Schapen zijn herkauwers en hebben vier magen. Ze eten voornamelijk gras, aangevuld met hooi. Voorzie dus genoeg ruwvoer voor je schapen want zij halen hun voedingsstoffen voor een groot deel uit vers, mals gras en kwalitatief hooi. Schapen kauwen hun eten eerst oppervlakkig, waarna het in de eerste twee magen terechtkomt. Na die eerste opname van voedingsstoffen, volgt het herkauwen. Het schaap braakt zijn deels verteerde voer weer op en begint opnieuw te kauwen. Pas daarna vervolgt het voer zijn weg doorheen alle magen. Een schaap herkauwt 4 tot 6 maal per dag. Dit duurt telkens 10 tot 50 minuten. Zo kan het dier zijn voer optimaal verteren en er alle bruikbare voedingsstoffen uithalen.

Naast ruwvoer eten schapen ook krachtvoer. Dit zijn meestal korrels of een mengeling. Een kleine hoeveelheid kan je schapen al een hele energieboost geven. Krachtvoer bijvoederen is vooral belangrijk bij lammetjes die nog volop groeien, tijdens het dekseizoen of bij heel lage temperaturen.

RTS Image schapen

Een drachtig schaap neemt de laatste vier weken van haar zwangerschap minder voedsel op. Zij heeft in die periode extra energie en eiwitten nodig. Hier raden wij aan om een eiwitrijk krachtvoer te kopen, aangepast aan de noden van een drachtig schaap.

Wat schapen eten, is dus afhankelijk van hun leeftijd of levensfase en waarvoor ze gehouden worden. Verder speelt natuurlijk het gewicht van je schapen een rol. De staat van jouw weide of de periode van het jaar is bepalend voor de hoeveelheid krachtvoer die je bijvoedert. We bieden je de keuze tussen hoogwaardige mengelingen en uitgebalanceerde schapenkorrels.

Goed schapenvoer alleen is niet genoeg om je kudde te onderhouden. Vergeet geen vers, proper water te voorzien. Een zogende ooi kan tot 10 liter water per dag drinken! Onbeperkt drinkwater is dus geen overbodige luxe bij schapen.

Weetje schapen

Extra weetje: wat mogen schapen niet eten?

Bepaalde schapen zijn heel kopergevoelig. Daarom beperken wij het Cu-gehalte in onze voeding voor schapen tot een absoluut minimum.

Een aangepaste voeding voor zwangere of drachtige schapen is belangrijk om de melkgift te stimuleren en een slepende melkziekte te voorkomen. Geef ooien aan het eind van de dracht geen voerproducten met een slechte calcium-fosforverhouding, zoals aardappelen en graan.

Allround schapenvoer

Dit schapenvoer kan voor een breed aantal doeleinden ingezet worden.

Product
184
Allround schapenkorrel
Aanvullende basiskorrel met goed verteerbare grondstoffen, perfect voor bijvoedering van (fok)lammeren en (fok)schapen in alle seizoenen.
gunstige prijs/kwaliteit verhouding, zeer laag Cu-gehalte, voorkomt nierstenen
185
Allround schapenmengeling
Hoogwaardige mengeling van een vitaminerijke korrel en gevlokte grondstoffen (maïs + gerst), perfect als smakelijke bijvoedering in alle seizoenen voor alle schapenrassen en alle leeftijden.
johannesbrood, melasse en spelt maken deze mix ook erg lekker voor lammeren; snelle voederopname, maximale verteerbaarheid en maximale pensontwikkeling; zeer laag Cu-gehalte; voorkomt nierstenen

Schapenvoer voor lammeren

Dit schapenvoer wordt ook groeivoer genoemd en is essentieel voor een gezonde groei en ontwikkeling van het lam.

Product
Omschrijving
Eigenschappen
85
Groeikorrel voor schapen
Korrel met kleine afmeting (3 mm) waardoor de korrel snel opgenomen wordt door kleine lammeren.
optimale jeugdgroei van jonge vleeslammeren door hoogwaardige eiwitkwaliteit, essentiële oliën voor een gezonde darmflora en een veilige start, zeer laag Cu-gehalte, voorkomt nierstenen
87
Groeimengeling voor Schapen
Mix met hoogkwalitatieve eiwitbronnen voor een vlotte groei, minimaal per 3 ton te bestellen.
essentiële oliën voor een gezonde darmflora en een veilige start, zeer laag Cu-gehalte, voorkomt nierstenen
Thumbnail schapen

Schapenvoer voor een hoge vleesopbrengst

Dit schapenvoer oftewel afmestvoer wordt gebruikt om het schaap voor te bereiden op de slachting.

Product
Omschrijving
Eigenschappen
86
Afmestkorrel voor Schapen
Korrel met zeer hoog energiegehalte voor een snelle afmest met een hoge vleesaanzet, minimaal per 3 ton te bestellen.
4mm korrel, zeer laag Cu-gehalte, voorkomt nierstenen
88
Vleeslammerenmengeling
Smakelijke mengeling voor een optimale afmestfase van vleeslammeren en ideaal om ook afgedankte ooien, (oudere) vleesschapen of weiderammen in een korte tijd slachtrijp te maken.
hoogenergetische mix voor sterk bevleesde vleeslammeren, zeer laag Cu-gehalte, voorkomt nierstenen

Schapenvoer voor drachtige schapen

Dit schapenvoer bestaat uit lactatievoer. Deze soort krachtvoer leidt tot een hoge melkgift en een beperkte negatieve energiebalans.

Product
Omschrijving
Eigenschappen
183
Lactatiekorrel voor schapen
Eiwitrijke korrel voor een hoge melkgift, perfect voor zwangere schapen.
hoog gehalte aan glucogene energie, ook voederen bij hoogdrachtige ooien ter voorkoming van slepende melkziekte, stimuleert onrechtstreeks de uniformiteit en vitaliteit van lammeren

Schapenvoer voor heideschapen

Product
Eigenschappen
180
Heideschapenkorrel
hoog gehalte goed verteerbare vezels, laag eiwitgehalte, geschikt tijdens alle seizoenen

Aveve BV
Aarschotsesteenweg 80,
3012 Wilsele (Leuven)
BTW BE 0403.552.464
RPR Leuven
agrarisch@aveve.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta