Banner vleeskonijnen

AVEVE Konijnenvoer voor een gezonde vleesproductie

Je weet vast dat er veel konijnenvoer op de markt is, maar welk konijnenvoer is goed? Bij AVEVE focussen we op een veilige groei met lage uitval. Daarom bevat onze voeding voor konijnen altijd een relatief aandeel luzerne_. Elke professionele konijnenhouder vindt zo gemakkelijk zijn zin in ons bulkassortiment konijneneten. Natuurlijk mag je niet vergeten dat konijnen meer eten dan enkel konijnenkorrels.

Waaruit bestaat konijnenvoer?

Konijnen hebben een vezelrijke voeding nodig voor een gezonde spijsvertering. Ruwvoer zoals hooi bevat veel vezels en mag dus niet ontbreken in het konijnenverblijf. De vezels in het hooi houden de darmen in beweging en zorgen voor een optimale darmflora. Zonder vezels in het konijnenvoer, kan een konijn diarree krijgen of een verminderde eetlust. Daarom raden wij ook konijnenkorrels aan met voldoende vezels.

Zelfs als je konijnen vezels halen uit konijnenkorrels, is ruwvoer niet minder belangrijk. Het knagen op hooi helpt bij de afslijting van de tanden. De tanden van een konijn blijven namelijk heel zijn leven doorgroeien. Wil je gebitsproblemen voorkomen? Voorzie dan genoeg ruwvoer om op te knagen. Af en toe kun je ook groenten of fruit aan het konijn voeren, maar met mate. In grote hoeveelheden kunnen deze giftig zijn voor je konijnen. Verwijder altijd zoveel mogelijk de pitten voordat je vruchten aan konijnen voert en vermijd eveneens steenvruchten.

Waarom eten konijnen hun keutels op?

Raar maar waar, de eigen keutels van het konijn zijn erg belangrijk in zijn rantsoen. Bij konijnen vindt een groot deel van de vertering plaats aan het einde van het maagdarmkanaal, waardoor er weinig wordt opgenomen door het lichaam. Daarom eten konijnen ook hun eigen uitwerpselen. Zo kan er een tweede vertering plaatsvinden om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Dit klinkt misschien niet zo smakelijk, maar dat is het voor konijnen wel! Bovendien is de samenstelling van deze keutels erg voedzaam voor het konijn. Vetzuren, eiwitten, vitamines, elektrolyten en water worden alsnog opgenomen. Het gaat hierbij wel om een specifiek soort keutels, die ook wel de nachtkeutels of blindedarmkeutels worden genoemd. Dit zijn trosvormige zachte keutels. Als het goed is, zal je deze niet snel zien. Een konijn eet deze meteen weer op. De gewone harde keutels worden niet opgegeten. Het is normaal als je deze in grote hoeveelheden ziet liggen in het verblijf.

Het AVEVE gamma konijnenvoer

Image  Vleeskonijnen
Product
Omschrijving
Eigenschappen
345
Kweekkorrel Konijn
Kwalitatieve kweekkorrel, perfect voor hoge fokprestaties in een intensief kweekregime of voor zware tentoonstellingsrassen die snel in gewicht moeten toenemen.
voor voedsters en niet gespeende jongen, energie- en eiwitrijk voor goede fokprestaties, bevat coccidiostaticum
346
Allround korrel Konijn
Allround korrel, perfect voor groei, onderhoud en vleesproductie.
voor een snelle groei en een goede vruchtbaarheid, bevat coccidiostaticum
347
Allround korrel Konijn Finish
Vezelrijke groeikorrel zonder coccidiostaticum.
kan ook aan voedsters gegeven worden, geschikt voor alle leeftijden
348
Gezondheidskorrel Konijn
Gezonde korrel, perfect voor jongen tijdens de speenperiode of konijnen die lijden aan darmstoornissen of stress.
licht verteerbaar en aangezuurd, hoog vezelgehalte en laag eiwitgehalte, bevat coccidiostaticum

Aveve BV
Aarschotsesteenweg 80,
3012 Wilsele (Leuven)
BTW BE 0403.552.464
RPR Leuven
agrarisch@aveve.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta