Doos met eieren van bovenaan gezien

AVEVE kippenvoer voor de moderne leghennenhouder

Welke voeding je kiest, heeft een enorme invloed op je kippen, kuikens of ander pluimvee. Het juiste kippenvoeder zorgt voor gezondere kippen met een hoger legpercentage, optimaal eigewicht en langere legcycli! AVEVE streeft samen met jou naar het optimaliseren van jouw pluimveehouderij dankzij een slim gamma kippenvoeders. Samen bekijken we welk kippenvoer het beste is voor u.

Dit hangt natuurlijk sterk samen met de leeftijd of levensfase van je kippen. Een opfokkuiken heeft nu eenmaal nood aan andere voeding dan een volwassen legkip. Kippenvoeder voor kuikens heeft vaak een fijnere structuur en bevat meer eiwitten.

AVEVE beschikt over verschillende vestigingen om kippenvoeder te produceren, zo kunnen we zowel de Belgische als de Nederlandse kippenhouder optimaal bevoorraden.

Waaruit bestaat kippenvoeder en is structuur belangrijk?

De basisgrondstoffen van kippenvoer zijn maïs, tarwe en soja. Naast deze grondstoffen worden ook nog nevenproducten uit de voedingsnijverheid gebruikt om het ideale voeder te bekomen. Ook de hoeveelheid en samenstelling van de vitaminen en mineralen in het kippenvoeder spelen een grote rol bij de kwaliteit van je eieren.

We besteden voldoende aandacht aan de vorm en samenstelling van onze kippenvoeders. Een homogeen voeder voorkomt selectieve voederopname en zorgt ervoor dat iedere hen hetzelfde uitgebalanceerde rantsoen krijgt. Dit alles leidt tot een betere darmgezondheid bij je kippen en voorkomt ook pikkerij tussen de hennen. Een voldoende vezelfractie in het voeder verhoogt de voedertijd en geeft jouw leghennen of scharrelkippen een langer verzadigingsgevoel.

Conclusie: het juiste kippenvoer en vers drinkwater zijn essentieel voor een goede leg.

Opfok voor kuikens

Ontdek ons assortiment voor de opfok van kuikens

Legkippen

Ontdek ons assortiment veevoeding voor legkippen

Biologisch kippenvoer

Ontdek ons assortiment biologisch kippenvoer

Aveve BV
Aarschotsesteenweg 80,
3012 Wilsele (Leuven)
BTW BE 0403.552.464
RPR Leuven
agrarisch@aveve.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta