Stal vol jong rundvee

Aveve jongveevoeders voor een succesvolle opfok

Voor jongvee zijn een gezonde groei en ontwikkeling cruciaal. Een kalf wordt geboren zonder weerstand. Daarom is de biest of moedermelk voor het kalf de eerste uren en dagen essentieel. In de biest zitten namelijk veel antistoffen (immunoglobine). Binnen de eerste 2 uur moet het kalf minstens 2 liter biest gedronken hebben.

Na twee dagen kan overgeschakeld worden naar kunstmelk of koemelk. Kunstmelk heeft een stabiele samenstelling en is aangevuld met de nodige mineralen en vitamines.

Het spenen is een stressvolle periode voor het kalf. Het is belangrijk om aanpassingen in het voedingspatroon geleidelijk aan door te voeren. Zo wordt de melk het best gedurende meerdere weken afgebouwd, zodat de opname van vast voeder geleidelijk aan toeneemt. Het rantsoen moet op dat moment voldoende aangevuld worden met krachtvoer om te voldoen aan de energie- en eiwitbehoefte van het kalf en om een speendip te vermijden. Enkele weken na het spenen zal het kalf steeds meer ruwvoer opnemen. Let wel op, de vier magen zijn bij een kalf na de geboorte nog niet even sterk. Een strikt voerschema voor kalveren is daarom noodzakelijk. De juiste krachtvoerverstrekking is nodig voor een goede pensontwikkeling. De mix tussen melk, kracht- en ruwvoer zal variëren naargelang de leeftijd en ontwikkeling van het kalf.

Ons gamma jongveevoeders voor een succesvolle opfok

Het gamma veevoeders voor jongvee, ontwikkeld door Aveve Veevoeding, bevat zowel melkpoeders als jongveevoeders.

Jongveevoeders of opfokvoeders: open mengelingen of korrels

Voor een goede start van je jongvee kies je best voor een jongveevoeder. Je kan deze voeren tot de leeftijd van 5 à 6 maanden. Ze dragen bij tot een optimale groei door een hoogwaardige eiwitkwaliteit (aminozuren). Ze zijn aangerijkt met mineralen, sporenelementen, vitaminen en essentiële oliën voor een gezonde darmflora en een veilige start.

Het gamma jongveevoeders bestaat uit de startflakes en de startkorrels. We bieden open mengelingen aan met een verschillend eiwitgehalte en deze zijn samengesteld volgens de nodige aanvulling op het melkschema en kwaliteit van het ruwvoeder. Ook op de vraag naar jongveevoeders met ruim aandeel spelt, hebben we een gepast voeder voor jouw bedrijf. Voor ruwvoerloze opfok, bieden we een formule aan met luzernehooi in de samenstelling. Onze startkorrels bevatten naast een ruim eiwitgehalte, ook zeer goed verteerbare koolhydraten voor een intensieve en veilige groei.

Aveve BV
Aarschotsesteenweg 80,
3012 Wilsele (Leuven)
BTW BE 0403.552.464
RPR Leuven
agrarisch@aveve.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta