Melkkoe ligt op de grond in stal

AVEVE melkveevoeders voor een rijke melkproductie

Een goed uitgebalanceerde voeding is belangrijk voor een gezonde veestapel. Gezonde koeien produceren veel melk met mooie gehalten. AVEVE heeft een ruim gamma aan melkveevoeders, die een goede aanvulling zijn op je ruwvoeders.

AVEVE Veevoeding voor gezonde melkkoeien

Het OptiMilk-melkveegamma van AVEVE Veevoeding bundelt de nieuwste voedingskennis. Optimilk staat voor gezonde koeien, die op een efficiëntie manier melk geven. Hiermee gaan we voor een technisch en economisch sterk resultaat!

Speciaal gericht op robotbedrijven, heeft AVEVE Veevoeding tevens het OptiMilk-robotgamma. Met vier verschillende voeders biedt het robotgamma de oplossing voor de voeding van elke individuele koe. Deze smakelijke voeders dragen bovendien bij tot een vlot koeverkeer.

De doorontwikkelde correctievoeders van AVEVE Veevoeding sturen het basisrantsoen door correctie van de afbraaksnelheid van eiwitten en koolhydraten.

De nieuwe OptiMilk-mengvoeders zijn de ideale aanvulling op je ruwvoer

De Excellium-lijn staat voor excellente melk- en eiwitproductie door topprestaties van jouw hoogproductieve koeien. Excellium-voeders bevatten veel GLUCO-energie én extra veel vitaminen en mineralen. Ze benutten daarom optimaal het genetisch potentieel van je melkkoe.

De voeders uit de Premium-lijn hebben door hun evenwichtige samenstelling een maximaal effect op de melkproductie en -samenstelling. Het Resultaat? Gezonde koeien, gemakkelijk werken en het beste rendement.

Door nauwkeurig te voederen naar de behoefte van de koe, resulteren Optimum-voeders in goede opbrengsten aan scherpe voederkosten. Ideaal als basismengvoer naast goed ruwvoer.

Met het OptiMilk-robotgamma loopt het koeverkeer bij robotmelken gesmeerd

Efficiëntie van de robot is de belangrijkste parameter voor de toekomst. Het komt het er op aan om zoveel mogelijk melk per robot te produceren. Het aantal melkingen en de bezoektijd zijn hierbij doorslaggevend. Een geconcentreerd, extra smakelijk krachtvoeder stimuleert het aantal bezoeken en doet het aantal attentiekoeien dalen.

Folder concept robotmelken
pdf, 0.45MB
Download

EXTRA WEETJE

Ja, een koe zou zo’n 35.000 smaakpapillen hebben en dat is enorm veel. Daarom wordt er in de productie van rundveevoeding ook gefocust op een smakelijk veevoer.

OptiMilk-correctievoeders, méér dan mengsels van enkelvoudige voeders

Een gepaste keuze in verteringssnelheid van eiwit en energie staat borg voor een maximale melkeiwitproductie. De correctievoeders van AVEVE Veevoeding sturen het basisrantsoen door correctie van de afbraaksnelheid van eiwitten en koolhydraten. Hierin bieden we drie types aan:

  • Unilac: voeders met corrigerende eigenschappen naar energie en eiwit

  • Aminolac en Aminomix: voeders met een duidelijk sturend effect op de afbraaksnelheid van de eiwitfractie

  • Carbomix: voeders met een duidelijk sturend effect op de afbraaksnelheid van de energiefractie

Aveve BV
Aarschotsesteenweg 80,
3012 Wilsele (Leuven)
BTW BE 0403.552.464
RPR Leuven
agrarisch@aveve.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta