6 runderen eten hooi

AVEVE vleesveevoeders

De vleesveevoeders van Aveve zijn samengesteld op basis van innovatief en duurzaam onderzoek op onze eigen vleesveeproefstations. Praktijk en wetenschap resulteren zo in een compleet en rendementsvol gamma vleesveevoeders, waarbij we voor elke klant een passende krachtvoeraanvulling op zijn bedrijf aanbieden.

Onze krachtvoeders zorgen voor de perfecte aanvulling op het basisrantsoen. Het is een mengeling van energie-, vetrijke en eiwitrijke grondstoffen, verrijkt met mineralen en vitaminen. Krachtvoeders zijn er zowel in korrels als mixen.

Afhankelijk van de leeftijd, het beoogde eindresultaat en de conditie van het dier, wordt rantsoen met jou samengesteld en bepalen we welk type en hoeveelheid krachtvoeder geschikt is voor een optimaal economisch resultaat.

Ons aanbod

OptiMeat

Optimeat-vleesveegamma

Het Optimeat-vleesveegamma van AVEVE Veevoeding biedt voeders voor volgende drie fases: Opfok, Groei en Afmest.

Optimeat-Opfok

Het Optimeat-Opfok gamma biedt zowel fokmelken als opfokkrachtvoeders aan voor vleesveekalveren. Er zijn vijf fokmelken in het assortiment voor vleesvee. Waaronder een startmelkpoeder specifiek samengesteld voor de eerste 3 levensweken van het kalf. Een uitermate goede verteerbaarheid staat voorop in elk van deze fokmelken en een goede aanvulling met vitamines en mineralen is hierbij gegarandeerd. Onze technische-commerciële experten en agrarische zaakvoerders kijken samen met u mee welke fokmelk het beste past op uw bedrijf en welke drinkschema’s gehanteerd kunnen worden om de gezondheid en de groei van het kalf te verbeteren.

We besteden veel aandacht aan het juiste voeder tijdens de opfokfase van de kalveren. We streven naar een goede dagelijkse groei opfok (DGO), dit bepaalt het verdere rendement van uw veestapel. Het gamma opfokkrachtvoeders bevat startflakes, startkorrels en startmixen. We bieden diverse eiwitniveau’s aan, om zo goed mogelijk te passen bij de melkopname en als goede vervanger van de melk tijdens de periode rond het spenen. Voor ieder arbeidsconcept en huisvestingsmethode hebben we aangepaste voeroplossingen in ons gamma. Onze opfokvoeders zijn tevens verrijkt met Avemix Essence, een essentiële olie die de darmgezondheid ondersteunt.

De opfokkrachtvoeders kunnen gevoerd worden vanaf de eerste levensweek tot aan de leeftijd van maximum 8 maanden.

Optimeat-Groei

Het Optimeat-Groei gamma richt zich zowel op de opfok van vaarzen als op de groeifase van stieren voor de vleesproductie en dit voor alle vleesrassen. Het gamma bevat een assortiment aan vleesveekorrels en vleesveemixen, een passende aanvulling op het ruwvoeder en de bijproducten op uw bedrijf. De verschillende voeders onderscheiden zich onder andere naargelang de hoeveelheid eiwit, energie en zetmeel. Onze experten rekenen met ons voerberekeningsprogramma Feedexpert met jou mee welke formule voor het beste rendement zorgt op jouw bedrijf.

De groeifase van het dier is de periode waarin het dier het efficiëntst omspringt met zijn voeropname. We streven ernaar dit effect te maximaliseren door de nadruk te leggen op voldoende kwalitatief ruwvoeder aangevuld met het juiste krachtvoeder.

Optimeat-Afmest

Het Optimeat-Afmest gamma is reeds vele jaren een referentie in de markt voor het afleveren van kwaliteitsvol en gezond vlees met rendement voor de veehouder. We kiezen hierbij voor kwalitatieve, smakelijke en innovatieve grondstoffen in allmash formules. De samenstelling van het rantsoen in de afmest is uitermate belangrijk voor goede prestaties. We kijken hierbij zowel naar de kwaliteit van de ruwvoeders als naar een veilige en gezonde penswerking van het dier om zo het beste rendement te behalen. Onze afmestformules leveren een hoog aandeel energie (VEVI), hebben een zeer goede verteerbaarheid en zijn sterk verrijkt in vitamines en mineralen. Gezond voeder zorgt voor gezond vlees! Een hoog niveau vit E bevordert als anti-oxidant een goede vleeskwaliteit na de slacht.

Voor elke type vleesveeras en voerconcept kijken we met u mee welke voerstrategie op uw bedrijf het beste past. Onze specialiteiten zorgen in elke situatie voor het beste rendement!

Aveve denkt mee aan de toekomst!

Het Euroclim-concept

Een steeds klimaatbewuster wordende consument en toekomstige uitdagingen voor de veeteelt op het vlak van milieu, liggen aan de oorsprong voor de ontwikkeling van het EUROCLIM-concept door Arvesta.

Tafel met producten van Euroclim

Het Euroclim-concept richt zich op deze 3 belangrijke pijlers:

  1. Uitsluitend Europese en GGO-vrije grondstoffen wat zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot

  2. Lagere methaanemissie door gebruik van specifieke grondstoffen en productiemethodes die de uitstoot van methaan verminderen

  3. Versterken van de netto-efficiëntie van vleesproductie door de maatschappelijke concurrentie tussen feed en food te beperken door gebruik te maken van een hoog aandeel nevenproducten in de veevoeding

Durafeed

Durafeed

Met deze kennis heeft Aveve Veevoeding het Durafeed-gamma gelanceerd: een compleet Euroclim-gamma van kalf tot afmest. Vleesveehouder die rechtstreeks produceren voor de consument via de korte keten en veehouders die vlees vermarkten aan beenhouwers, restaurants of distributeurs vinden hier een specifieke meerwaarde voor hun vlees.

Meer info over Euroclim? Contacteer onze voeradviseur en maak hier alvast kennis.

Aveve BV
Aarschotsesteenweg 80,
3012 Wilsele (Leuven)
BTW BE 0403.552.464
RPR Leuven
agrarisch@aveve.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta