zeug met biggen

Zeugenvoeders

Wij weten wat jij zoekt in een varkensvoer voor (al dan niet drachtige) zeugen. Veerkrachtige zeugen die maximaal renderen, met veel vitaal geboren biggen die homogeen opgroeien tot een hoog speengewicht en volledig voorbereid zijn op het speenmoment, dat is wat de moderne zeugenhouder nodig heeft!

Aveve Veevoeding ontwikkelde daarom een gamma zeugenvoer die de constante genetische vooruitgang van uw varkens ondersteunt. De rode draad doorheen ons gamma is dat zeugen gretig moeten blijven naar voeropname, zodat jouw bedrijf vlot draait. Om de prestaties van de zeug te ondersteunen, vragen verschillende fasen in haar bestaan een gespecialiseerde voeding. Ons aanbod komt hier uiteraard aan tegemoet. We dragen de kwaliteit van deze varkensvoeders hoog in het vaandel. Lees hieronder meer over ons gamma voor de dracht-, de transitie- én de lactatiefase. Ook de gelten krijgen de nodige aandacht, dit reeds vanaf de opfok.

Waaruit bestaat ons gamma zeugenvoer?

Een zeug presteert natuurlijk slechts maximaal bij een ideale opfok. Een evenwichtige, constante groei en optimale ontwikkeling van beenwerk en voortplantingsorganen zorgen voor een lange levensduur. Hiervoor hebben we maar liefst 3 verschillende opfokvoeders ter beschikking.

Tijdens de dracht is ons varkensvoer gericht op twee belangrijke zaken. Enerzijds het verhogen van het geboortegewicht en de vitaliteit van de biggen. Anderzijds het op peil houden van de conditie en eetlust van de zeug. Op die manier wordt de ideale basis gelegd voor een goede opname in de kraamstal.

In de transitieperiode van dracht naar lactatie zijn er drie belangrijke aspecten: de vitaliteit van de pasgeboren biggen, het werpproces en het vlot op gang komen van de melkproductie. Deze eisen werden goed verenigd in ons transitievoeder (of werpvoeder) PROLAC. Het feit dat we deze aspecten maximaal kunnen ondersteunen via voeding is al een hele uitdaging op zich. Dat het voeder daarbij bijzonder smakelijk is, verhoogt het werkgemak (zeer goede opname), maar zeker ook de prestaties. Lees hieronder enkele getuigenissen van onze klanten.

In de lactatieperiode kunnen bedrijven kiezen uit een van onze drie lactatievoeders (LACTO, LACTOMAX of LACTOMAX HP). Lactatievoeder zorgt bij de zeug voor een optimale melkproductie. Opnieuw zijn onze voeders zeer smakelijk samengesteld: hoge opnames zorgen hier voor maximaal resultaat en garanderen ook een topresultaat in de volgende cyclus. Bedrijven die de voorkeur hebben voor een lactatievoeder dat reeds vóór het werpen kan verstrekt worden, kiezen voor EASYLAC, een combinatie van werpvoeder en lactatievoeder.

Voor een vlotte bronst bij te dekken zeugen en een goede voorbereiding van een succesvolle dracht met veel en vitale biggen is er FERTIFLUSH.

banner zeugencampagne

Aveve BV
Aarschotsesteenweg 80,
3012 Wilsele (Leuven)
BTW BE 0403.552.464
RPR Leuven
agrarisch@aveve.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta