Thumbnail veehouderijproducten

Aveve veehouderijproducten

AVEVE heeft meer te bieden dan het standaard dierenvoer. De groep veehouderijproducten omvat producten die in en rondom de boerderij worden gebruikt en belangrijk zijn in een goede bedrijfsvoering. Raadpleeg je AVEVE-zaakvoerder of de commercieel verantwoordelijke voor voeders van jouw regio voor meer info over dit gamma.

Likemmers en –blokken

Er bestaan likstenen voor paarden, rundvee, schapen, geiten, … Voor elke doelgroep en elke leeftijdscategorie heeft AVEVE een oplossing: van standaard likblokjes tot hoog gedoseerde likemmers met mineralen en vitamines.

Likemmers

Waarom een liksteen geven aan je vee?

Zelfs de beste grazers hebben vaak een tekort aan natrium. Al helemaal als je dieren veel arbeid verrichten of hard sporten. Wanneer ze zweten, verliezen ze namelijk nog meer natrium of zout. Een liksteen in de stallen hangen, kan dit tekort weer in balans brengen. Bovendien voelt het paard zelf aan wanneer hij meer zout nodig heeft en zal hij zelf beslissen de liksteen te gebruiken wanneer nodig.

Download onze folder

Gammafolder likstenen en -emmers
pdf, 0.87MB
Download

Veevoedingssupplementen

Dit zijn producten die als aanvulling van het basisassortiment veevoeders kunnen dienen. Aanvullende voedingssupplementen bevatten vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, ...

I&T Image Veevoedingssupplementen

Wanneer kiezen voor voedingssupplementen voor je vee?

Wanneer jouw vee een tekort heeft aan bepaalde voedingsstoffen, zoals mineralen en vitaminen, of bij verteringsstoornissen. Zowel schapen, paarden, kippen als rundvee en varkens kampen wel eens met deze problemen. Zelfs met een goed uitgebalanceerd veevoer, hebben je dieren soms nog aanvullend voer nodig. Als ze aan sport doen, kunnen ze die extra energiestoot wel gebruiken. Opgelet: dit zijn geen diergeneeskundige middelen!

Wat zijn natuurlijke voedingssupplementen voor vee?

Deze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten zonder chemicaliën. Sommige dieren hebben natuurlijke voedingssupplementen nodig omdat ze allergisch zijn, huidproblemen hebben of op leeftijd komen. Ook na ziekte, een operatie of zware inspanning kan dit aanvullend voer van pas komen.

Hygiëneproducten

Bij AVEVE kan je ook terecht voor een assortiment stal- en dierhygiëneproducten, om de ziektedruk op jouw bedrijf zo laag mogelijk te houden/krijgen:

  • Stalhygiëne: alles rond chemische reiniging en ontsmetting van stal, drinkwater en (melk-)leidingen.

  • Dierhygiëne: uier-en poothygiëneproducten, alsook instrooimiddelen voor de ligstal/kraamstal/box, zowel voor de professionele als de hobbymarkt ('bedding').

Image inkuilen

Inkuilproducten en -folie

AVEVE biedt je een zeer ruime waaier voeder aan in inkuilfolie met de daaraan gekoppelde benodigdheden (afdekzeilen, zandslurven). Alle lengtes en breedtes zijn verkrijgbaar bij je AVEVE-zaakvoerder. Op die manier haal jij het maximum uit je ingekuild gras of maïs.
Image Ongediertebestrijding

Last van ongedierte? Ontdek ons gamma rodenticiden, insecticiden en larviciden.

Download de folder

Folder rodenticiden
pdf, 5.09MB
Download

Aveve BV
Aarschotsesteenweg 80,
3012 Wilsele (Leuven)
BTW BE 0403.552.464
RPR Leuven
agrarisch@aveve.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta