Optimaal inzetten van het beperkt beschikbare pootgoed met Varicare

Er zijn dit jaar beschikbaarheidsproblemen in het pootgoed, wat het beschikbare pootgoed ook erg duur maakt. Om het maximale uit uw perceel te halen is het optimaal inzetten van het beschikbare pootgoed een belangrijke troef! Varicare, onze all-in service voor variabele toepassingen tijdens het zaaien, planten en bemesten maakt dit mogelijk.

Op basis van meerjarige satellietbeelden brengen we het bodempotentieel van een perceel in kaart en maken we een taakkaart op maat, op deze manier kan de landbouwer of loonwerker meststoffen en zaden of pootgoed zo efficiënt mogelijk verdelen op het veld. Door dezelfde hoeveelheden plantgoed en meststoffen op een meer gefundeerde manier te gaan inzetten (daar waar nodig) komen we tot een betere opbrengst.

We behaalden reeds een gemiddelde meeropbrengst van 400€/ha in aardappelen en in granen €100/ha. Onze experte Jolien legt je uit hoe Varicare in zijn werk gaat en hoe je je pootgoed optimaal inzet met Varicare.

Varicare: hoe werkt het in de praktijk?

Hoe kunt u uw productie en machines optimaliseren met onze kant-en-klare precisielandbouwservice?

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met uw zaakvoerder om de mogelijkheden te ontdekken.

Beschikt u over een machinepark dat modulatiekaarten kan gebruiken voor variabel zaaien of toedienen?

Onze Varicare-dienst is de oplossing om het beste uit uw inputs en uw machines te halen op een duurzame manier in overeenstemming met het potentieel van uw bodems om uw economische rentabiliteit te verhogen.

Varicare kan worden gebruikt voor variabele dichtheid bij het zaaien van maïs, variabele stikstofgift bij tarwe en variabele dichtheid bij het planten van aardappelen en kan uw nettowinst met 70 tot meer dan 400 euro/ha verbeteren, afhankelijk van het gewas. Varicare kan worden gebruikt op alle merken machines.

Varicare omvat:

  • Evaluatie van uw machinepark

  • Selectie van de meest interessante percelen

  • Opstellen van aanbevelingskaarten

  • Bijbehorend agronomisch advies

  • Implementatie van de kaarten direct op uw machine (directe integratie op MyJohnDeere)

Bij Arvesta kunnen we de netto winstgevendheid van uw maïs-, tarwe- en aardappelpercelen verbeteren door optimaal gebruik te maken van uw machines en inputs.

Ontdek hieronder de Varicare brochure:

Varicare brochure - Aveve
pdf, 3.64MB
Download

Aveve BV
Aarschotsesteenweg 80,
3012 Wilsele (Leuven)
BTW BE 0403.552.464
RPR Leuven
agrarisch@aveve.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta